Com seran les restriccions de trànsit a Barcelona a finals del 2017

12/06/2017 - 22:14

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat a la Taula contra la Contaminació de l'Aire el balanç de les mesures que s'han aplicat per lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

També ha anunciat la proposta de restriccions a l'ús de vehicles en cas d'episodis de contaminació a la ciutat a partir de l'1 de desembre de 2017.

Es preveuen restriccions de vehicles a partir de l’1 de desembre de 2017 per reduir els nivells de contaminació i situar-los per sota de la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A partir de l’1 de desembre de 2017, quan es declari un episodi, es preveu restringir la circulació dels vehicles més contaminants. Així, el parc mòbil circulant que no tingui l’etiqueta de la Direcció General de Trànsit tindrà prohibida la circulació entre les 7.00 i les 20.00 hores en tot l’àmbit de Barcelona, amb l’excepció de la Zona Franca, Vallvidrera i les Planes.

Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i dels serveis d’emergències, mèdics i funeraris estaran exempts d’aquestes restriccions, mentre que les motos, els camions, els autobusos i les furgonetes amb certificats d’emissió de COEuro 1, Euro 2 o Euro 3 tindran un període de carència en la fase inicial d’aplicació.

Per facilitar l’aplicació de la mesura, a partir del mes de juliol s’habilitarà un sistema automàtic d’avisos que alertarà sobre la posada en marxa i la desactivació dels episodis de contaminació i que es podrà descarregar des del web de Qualitat de l’Aire. Aquest web ja disposa d’una aplicació per facilitar informació sobre l’etiqueta corresponent a cada vehicle segons la matrícula que tingui.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que aquestes mesures “són un pas endavant per preparar la ciutat i garantir el dret a la salut de totes les persones”, previ a les mesures estructurals que s’implantaran en el futur.

Paral·lelament, s’està treballant en altres mesures com, per exemple, la restricció a la zona de baixes emissions (àmbit entre rondes) de manera permanent i progressiva als vehicles més contaminants a partir de l’any 2020, o mecanismes per dificultar l’aparcament d’aquests vehicles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del febrer del 2023 a Barcelona ja circulen més turismes amb etiqueta ECO, un 24,7%, que amb etiqueta B (groga), un 18,1%. La Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha permès consolidar una tendència que situa el parc de vehicles nets en màxims històrics. La resta de turismes mantenen uns percentatges estables, amb un 52% de vehicles amb etiqueta verda i al voltant d'un 1,2% sense etiqueta

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Butlletí