71 centres educatius participen enguany en l’Agenda 21 Escolar de Lleida

14/06/2017 - 18:03

Alguns dels projectes que s’han desenvolupat el darrer any han estat relacionats amb horts escolars, aprendre el funcionament d’energies renovables, estalvi energètic, estalvi d’aigua, plantació d’arbres, recollida selectiva i tractament de residus, foment de l’ús de la bicicleta, entre altres.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presidit avui la cloenda de les activitats de l’Agenda 21 Escolar i l’entrega de diplomes als centres educatius que hi ha participat, un acte que ha tingut lloc en un Parc de la Mitjana ple de nens i nenes, joves i mestres de diverses escoles i instituts de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que “un total de 71 centres educatius de Lleida participen enguany en aquest projecte educatiu municipal que té per objectiu implicar les escoles, les famílies, el jovent i els infants a favor d’un món més sostenible a través de projectes relacionats amb el medi ambient”. Per la seva banda, Fèlix Larrosa ha remarcat que “la participació dels infants i escoles en projectes relacionats amb el medi ambient és vital per fer del nostre planeta un món més sostenible”.

L’Agenda 21 Escolar de Lleida és un programa educatiu que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Butlletí