S’inicia una prova pilot de recollida de residus orgànics a Formentera

20/06/2017 - 08:56

En concret, durant els pròxims 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. Cada productor disposa d’uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recollirà porta a porta cada vespre.

La consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, juntament amb els responsables de la fundació Rezero, Rosa García i del grup Leader, Pep Martínez, han fet la presentació de la prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica que s'ha iniciat al nucli urbà de Sant Francesc.

En concret, durant els pròxims 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc entre els quals bars, cafeteries, restaurants, hotels, supermercats, hospital i escoleta, considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. 

Amb el projecte s’esperen recollir 300 tones de fracció orgànica que després es compostarà a Formentera i passarà a enriquir els camps de l’illa, segons ha explicat Aguilera. El cost de la prova pilot és de 80.000 euros, finançats per Consell de Formentera, el Grup Leader aporta 32.000 euros.

A nivell econòmic aquest reciclatge significarà un estalvi de 60.000 euros al no haver de transportar aquesta matèria orgànica a Eivissa, segons han detallat des de Rezero, la fundació per la prevenció de residus encarregada de dur endavant el projecte. Amb els resultats de la prova s’estudiarà que la mesura es pugui fer extensiva a altres zones de l’illa.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Fundació Deixalles inaugura un espai d'autoreparació. La inauguració ha constat de tallers d'autoreparació tèxtil, de bicicletes i d'electrodomèstics, d'una visita guiada per les instal·lacions i d'un refrigeri amb actuació musical inclosa.

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Butlletí