Campanya de promoció de la recollida selectiva a Sant Pere de Riudebitlles

26/06/2017 - 12:13

S'ha iniciat una campanya de reforç de les recollides selectives al municipi que té com a objectiu incrementar els percentatges de recuperació de residus, i sobretot augmentar el percentatge de recollida selectiva de la fracció orgànica. 

Les darreres dades indiquen que el percentatge de recollida selectiva al municipi és del 51%, el que vol dir, que encara es destina al dipòsit controlat el 49% de la brossa restant.

La brossa orgànica representa el 44% de les escombraries que es generen (en pes) diàriament a casa. Són les restes de menjar i les restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament. Aquestes restes es transformen en compost, un adob de gran valor biològic que retornem al sòl, reduint el seu impacte ambiental i contribuint a la reducció de metà i de diòxid de carboni, responsables de l’escalfament de l’atmosfera.

Amb l’objectiu d’avançar en aquesta direcció, durant les properes setmanes es visitaran totes les llars del municipi per informar sobre el reciclatge dels residus i resoldre tots els dubtes existents. També es facilitarà un paquet de bosses compostables i un recurs informatiu que inclourà tots els circuits de reciclatge existents al municipi.

En paral·lel a aquesta acció informativa personalitzada, es realitzarà una visita informativa a tots els comerços que generen fracció orgànica. D’altra banda, durant la campanya, els establiments d’alimentació facilitaran bosses compostables amb nanses per a que puguin ser utilitzades al cubell de la brossa orgànica.

També es substituiran els contenidors d’orgànica malmesos i es facilitarà el cubell marró de 10 litres i un paquet de bosses compostables, als nous habitatges del municipi.



 

Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles
Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí