Com més punts de recollida, més aparells reciclats

26/06/2017 - 08:52

L’Agència de Residus de Catalunya engega de nou la campanya per al foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) que va iniciar a principis de 2016. La campanya pretén informar els ciutadans que poden dur els aparells vells de què vulguin desfer-se’n a les botigues d’electrodomèstics, i aconseguir que els consumidors percebin el comerç com un canal prioritari de recollida per incrementar-ne la recollida, aprofitant la seva proximitat.

Així, en el moment de comprar un aparell elèctric i electrònic nou es pot dipositar l’antic en el punt de venda durant el mes següent a la data de compra. En el cas dels grans aparells, la botiga pot recollir-los a casa. Els petits aparells també es poden dipositar en els punts de venda de més de 400 metres quadrats, sense haver-ne d’adquirir cap de nou.

La novetat d’aquest any és el desplegament d’accions informatives a centres comercials amb punts de venda d’electrodomèstics, que tindran lloc duran el mes de juliol: 

A Barcelona: 

  • Centre Comercial de Diagonal Mar (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comercial Gran Via 2 (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comarcal La Maquinista (de dilluns a divendres)

A Girona:

  • Centre Comercial Espai Gironès (divendres i dissabte al matí) 

A Tarragona:

  • Centre Comercial Parc Central (divendres i dissabte al matí) 

36 milers de tones recollides

El 2016 es van recollir a Catalunya 36.415  tones de RAEE, amb un increment del 23% respecte l’any anterior. La correcta recollida d’aquests aparells és cabdal perquè la classificació i el tractament posteriors es facin de manera eficient.


 

Categories: 

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí