Gavà celebra l'e-Fira per introduir la sostenibilitat a la Festa Major

05/07/2017 - 10:09

La iniciativa pretén fomentar valors sostenibles entre la població. La plaça de Jaume Balmes ha estat el lloc escollit per instal·lar la primera e-Fira que es celebra a Gavà.

La iniciativa s’emmarca dins la Setmana Europea de l’Energia i acull a diverses empreses que mostren a la ciutadania les darreres novetats en tecnologies sostenibles, energies renovables i mobilitat elèctrica. En total hi ha 25 expositors agrupats en tres grans sectors: la mobilitat sostenible, representada pel vehicle elèctric i l’híbrid; l’eficiència energètica en temes com els aïllaments i l’aprofitament de les energies sostenibles en les edificacions; i finalment altres elements com la robòtica i altres tecnologies punteres que s’estan introduint en la vida quotidiana.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i ha destacat que “hem emmarcat aquesta e-Fira dintre de la Festa Major que a més hem volgut que giri al voltant d’aquest eix de la sostenibilitat”. Sánchez posa de manifest que la iniciativa permet als ciutadans “veure com amb petits gestos i petits hàbits poden contribuir amb la sostenibilitat, l’ecologia, i la reversió del canvi climàtic, en definitiva és una bona manera de veure totes les coses que podem fer, que no són tan difícils”.

L'e-Fira no és només la primera que es celebra a Gavà, sinó que també és la primera que té lloc a la comarca del Baix Llobregat. La seva celebració “s’emmarca també dins del compromís municipal de reducció de gasos d’efecte hivernacle que implica una reducció d’aquests gasos del 20% pel 2020, i de fet l’Ajuntament acaba de signar un pacte que estableix una reducció del 40% per l’any 2030”, segons ens explica Armand Ribes, cap del departament de Medi Ambient, Mobilitat i Protecció Civil.

Aquests compromisos del consistori impliquen, “a més a més de treballar tot el que és eficiència energètica i implantació d’energies renovables, la conscienciació ciutadana i la promoció d’activitats encaminades a reduir el consum d’energia”, segons Ribes. En aquest escenari, doncs, l'e-Fira era un esdeveniment on l’Ajuntament havia de posar tot l’accent possible.

Al costat de l'e-Fira s’hi ha instal·lat també l’anomenada Festa de l’Energia, que persegueix uns objectius similars tot i que adreçats als més petits, i per tant consisteix en diversos jocs on la sostenibilitat és la protagonista. Raquel Sánchez no dubta en destacar la importància d’implicar als infants en aquesta qüestió ja que “són la generació que definitivament d’aquí a uns anys haurà de consolidar sí o sí aquesta nova mentalitat i aquesta manera de fer les coses diferents”.

 

 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'edifici B2, promogut a través de l'IMPSOL, obté el premi AVS 2023 de l'Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo a la millor edificació sostenible d'obra nova.

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí