Visita comentada a una fotolinera a Sant Feliu de Llobregat

Font: AMB.cat

20/07/2017 - 09:33

Durant les activitats de la Setmana de l'Energia s'ha realitzat una visita comentada a la fotolinera laboral metropolitana de Sant Feliu de Llobregat.

La visita vol posar en valor la funció sensibilitzadora d'aquest tipus d'instal·lació.

En aquesta visita, un tècnic d'energia de la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB, ha fet un repàs dels principals avantatges del seu funcionament, ha esmentat els diferents punts de recàrrega de vehicles elèctrics presents als edificis públics metropolitans i ha posat en valor la funció sensibilitzadora de les fotolineres com a mitjà per traslladar a la ciutadania la importància de canviar el model energètic del nostre territori.

Aquestes instal·lacions permeten carregar les bateries de dos vehicles elèctrics o híbrids durant la jornada laboral seguint el model del Park & Ride, que consisteix en deixar el cotxe estacionat en una zona perifèrica i accedir al nucli urbà mitjançant el transport públic.

La implantació de les fotolineres laborals metropolitanes és una de les línies d'actuació del projecte de transició energètica que du a terme l'administració metropolitana i té l'objectiu d'impulsar l'ús i l'autoconsum d'energies renovables i contribuir, d'aquesta manera, a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l'aire. En aquest sentit, la visita comentada es presenta com un recurs educatiu que concorda perfectament amb els objectius que planteja el programa Compartim un futur i s'està estudiant la possibilitat d'incorporar-la al programa de cara al futur.  


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Butlletí