Arrenca el projecte d'Hort comunitari de Vilassar de Dalt

25/07/2017 - 09:25

Una quarantena de persones van assistir a la primera jornada del Procés Participatiu que ha d'engegar l'Hort social i comunitari de Vilassar de Dalt. La jornada, que va tenir lloc al Museu Arxiu, va comptar amb una taula rodona d'experiències i un taller infantil de vivers creatius.

L'Hort comunitari de Mira Sol (Sant Cugat del Vallès), l'Hort comunitari de Ca n'Anglada (Terrassa) i la Cooperativa Tarpuna van ser les tres iniciatives d'èxit que van explicar les seves experiències a la taula rodona que va donar el tret de sortida al procés participatiu de l'Hort Social i Comunitari de Vilassar de Dalt.

Aquesta primera jornada va servir per donar a conèixer el projecte entre els assistents i per recollir les primeres idees, dubtes i inquetuds que, al llarg de les jornades de treball del procés participatiu, es traduiran en el projecte concret de l'hort de Vilassar. Entre les conclusions que es van extreure d'aquesta primera jornada informativa destaca la necessitat de la implicació de la població per al bon funcionament de l'Hort comunitari, punt en què van coincidir tots els ponents.

Els més petits també van tenir el seu espai amb un taller de vivers creatius organitzat per Petits i Grans Vilassar i la Secció Ecologista de La Massa.

El dijous 13 de juliol va tenir lloc la segona jornada del procés participatiu al mateix espai que acollirà l'Hort social i comunitari. Amb la pregunta “Com volem que sigui l´Hort comunitari de Vilassar?” els assistents a l´acte van posar les seves propostes sobre la taula.

La segona trobada del procés participatiu que ha de definir la gestió del futur Hort social i comunitari de Vilassar es va fer sobre el terreny destinat a desenvolupar el projecte ubicat al Polígon Riera de Vilassar (Camí pla de Vilassar, cantonada amb c/ Francesc Tosquelles).

Una vintena de persones van assistir a la trobada amb l’objectiu de començar a perfilar l’ús, el funcionament i l’organització de l’espai destinat a l’hort. Tot i que van sorgir diferents propostes de parcel·lació del terreny -des d’una gran parcel·la conreada entre tots a la idea de petites parcel·les més individualitzades - tots els assistents van estar d’acord en mantenir el caràcter comunitari que s’inclou en l’avantprojecte. Amb les propostes sorgides en aquesta sessió es començarà a elaborar un document de treball que s’anirà completant amb les noves propostes que sorgeixin de la trobada que tindrà lloc el mes de setembre.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Acte
15/10/2023 - 00:00
Mataró

Butlletí