Cinc comerços de Santa Eulàlia de Ronçana, exemple de prevenció de residus

26/07/2017 - 08:56

Èxit de la campanya que l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb col·laboració de Rezero - Fundació Prevenció Residus, va engegar el passat mes de juny contra la prevenció de residus al nostre municipi.

D'una banda, a fi de facilitar alternatives reutilitzables a la bossa de plàstic (que des del passat abril n'està prohibida la seva distribució gratuïta al comerç de tot Catalunya), s'han repartit unes 2.200 bosses reutilitzables a 53 establiments comercials de Santa Eulàlia de Ronçana. Aquestes pràctiques bosses es van lliurar en dues mides, grans plegables i petites, per tal de  donar resposta a les diferents necessitats dels comerços i dels diferents productes que venen.

D'altra banda s'ha incidit en ajudar els restaurants a reduir el malbaratament alimentari, als quals s'ha distribuït gratuïtament carmanyoles compostablesper oferir als seus clients que s'enduguin el menjar que no s'han pogut acabar i així evitar llençar menjar. La iniciativa, en el marc de la qual s'han distribuït unes 3.000 carmanyoles, ha tingut molt bona acollida entre els 13 restaurants del municipi que hi han participat.

Finalment, l'Ajuntament de Santa Eulàlia i Rezero també han identificat l'oferta sostenible que es pot trobar al municipi. En aquest sentit, s'han detectat els establiments comercials que venen productes a granel, reutilitzables i en envasos reutilitzables, de proximitat i de comerç just, de producció ecològica i que no distribueixen bosses de plàstic gratuïtament. Així doncs, s'han identificat cinc establiments del municipi que compleixen amb aquests criteris de qualitat, als quals s'ha lliurat el distintiu de Comerç Verd. Aquests comerços són la Farmàcia Montserrat Vela, el Forn Sant AntoniMarketpinsos Dobercan, la Merceria Can Ferrer i El celler d'en Pep. Tots ells juguen un paper cabdal com a prescriptors del consum responsable.

Amb aquestes tres actuacions Santa Eulàlia de Ronçana fa un pas més en la prevenció de residus i la sostenibilitat.


 

Municipis: 
Vallès OrientalSanta Eulàlia de Ronçana

Relacionats

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí