La Guàrdia Urbana de Badalona disposarà de 10 nous vehicles híbrids més ecològics i amb millors prestacions

18/08/2017 - 08:37

És la primera vegada que la policia local es dota d’aquests vehicles que incorporen un motor elèctric. D’aquesta manera el parc de vehicles de la policia comptarà amb cotxes, tipus monovolum, que combinen el motor de combustió amb un elèctric que redueix notablement el consum i les emissions contaminants.

L’Ajuntament de Badalona ha licitat el subministrament de 10 vehicles híbrids per a la Guàrdia Urbana de Badalona que s’incorporaran el 2018.

Els vehicles híbrids estaran adaptats i equipats, amb les transformacions i els accessoris imprescindibles, per al desenvolupament de la feina dels i les agents de la Guàrdia Urbana. Aquests vehicles permetran reduir el consum de combustible i les emissions a l’atmosfera, aspecte molt rellevant tenint present que recorren milers de quilòmetres a l’any per tota la ciutat. El motor elèctric, amb zero emissions, funciona a velocitats inferiors a 50 quilòmetres per hora, adaptant-se a les necessitats de circulació pel nucli urbà, mentre que el lliurament de més potència, per a la resta de situacions puntuals, es complementa amb el motor de combustió. Aquests 10 vehicles híbrids s’afegiran al parc mòbil municipal on també hi ha altres vehicles híbrids i elèctrics per alguns serveis específics.

En l’elecció dels nous vehicles es ponderaran les ofertes econòmiques així com es tindran en consideració les propostes que, a criteri tècnic, suposin millores mediambientals, d’eficiència energètica així com millors en les condicions de treball, de seguretat i de confort per als agents i les agents de la Guàrdia Urbana. El valor del contracte per a 4 anys és de prop de 680.000 euros.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ha assenyalat que “des del govern estem treballant, com ens hem compromès, en la renovació i l’adequació de totes les eines de treball de la Guàrdia Urbana”. Així mateix, ha destacat que “també ens hem compromès amb la lluita contra la contaminació atmosfèrica i com a administració tenim l’oportunitat i el deure de contribuir a la millora de l’aire que respirem a la ciutat”.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí