Energia solar per abastir l’edifici de l’Ajuntament i el de la Policia Municipal d’Olot

11/08/2017 - 08:51

Seguint el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, l’Ajuntament d’Olot ha posat en funcionament la primera instal·lació d’energia solar a un edifici públic, el de la Policia Municipal. Amb aquesta actuació es vol fomentar l’ús de les energies renovables.

L’Ajuntament d’Olot ja ha posat en funcionament la primera instal·lació d’energia solar fotovoltaica per autoconsum d’un edifici municipal. Està situada a la teulada de la Policia Municipal i subministrarà energia a aquest immoble i també al consistori. Consta de 17 panells solars fotovoltaics que transformen l’energia del sol en elèctrica durant tot l’any.

Per a una instal·lació d’aquestes característiques, la producció energètica anual estimada és d’uns 5.800 kWh, fet que permetrà un estalvi aproximat d’un miler d’euros l’any i contribuirà a reduir les emissions de diòxid de carboni.La installació ha tingut un cost total de 14.000 euros i forma part del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olot.


 

Categories: 
Municipis: 
GarrotxaOlot

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Butlletí