La Diputació de Barcelona aprova un programa complementari d'ajuts per millorar el subministrament d'aigua als municipis

Font: Diputació de Barcelona

28/07/2017 - 12:14

La Diputació de Barcelona ha aprovat un Programa complementari per a l’execució d’actuacions d’abastament d’aigua en baixa en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. L’objectiu d’aquest programa, que està dotat amb 5 MEUR, és millorar les prestacions i l’eficiència de les xarxes locals d’abastament en baixa dels municipis de la demarcació. 

D’acord amb la convocatòria del Programa, les actuacions que seran objecte de suport han d’inscriure’s en alguna de les línies de suport establertes i que afecten a inversions per millores, com ara la renovació de xarxes antigues de plom, l’ampliació de la capacitat de regulació amb dipòsits, així com en l’ampliació i diversificació de les fonts de captació de l’aigua per a usos de reg i neteja, i una segona línia d’actuació destinada a fer front al desabastament d’aigua per manca de recursos mitjançant camions cisterna.

Aquest Programa complementari té un reconeixement específic als petits municipis, de fins a 1.000 habitants, i que consisteix en poder sol·licitar assistència tècnica i jurídica especialitzada a la Diputació mitjançant els canals de contacte disponibles a través de l’oficina de suport al petit municipi.

Entre els criteris per la valoració de les sol·licituds presentades pels municipis hi ha el percentatge de població i cabals afectats, la millora del rendiment de la xarxa i percentatge de renovació, o la longitud de les canonades de plom existents en la xarxa del municipi, entre d’altres.

El termini per a la presentació de sol·licituds a aquest Programa finalitza el 22 de setembre, amb un màxim d’una sol·licitud per línia d’actuació per municipi. En tots els casos caldrà presentar una memòria normalitzada així com la documentació complementària que s’especifica per a cada àmbit d’actuació en les bases de la convocatòria.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Notícia

Afrontar la situació actual d'emergència climàtica és un repte i un desafiament per als ens locals.

Notícia

La corporació donarà suport als municipis de la província en la lluita contra la sequera en els pressupostos del 2024, tot i no tenir competències en aquest àmbit

Butlletí