Sant Joan de Vilatorrada duu a terme la instal·lació d’il·luminació LED

06/09/2017 - 13:03

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada aposta per l'eficiència i la sostenibilitat energètica i ha dut a terme la instal·lació d’il·luminació LED, menys contaminant i amb un estalvi energètic del 75%, a diferents zones del municipi.

Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha continuat recentment amb el projecte d’instal·lació de nous sistemes d’il·luminació LED en diferents zones del municipi. L’actuació té el doble objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2.

Els treballs han consistit en l’adequació de les instal·lacions elèctriques i en la substitució de l’enllumenat públic per nous dispositius LED que permeten reduir fins a un 75% l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle com el CO2. Ramon Planell, regidor de Gestió i Planificació dels Recursos i el Medi Ambient, explica que les actuacions s’han dut a terme a les places Anselm Clavé i de la Pau, al Passeig Gallifa i a les escales dels carrers Manresa a Bonavista. En total se n’han vist beneficiats 22 fanals.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament ja ha dut a terme el canvi de la tecnologia de vapor de mercuri –perillosa i perjudicial per a la salut i el medi ambient- a tot l’enllumenat públic del municipi; quedant pendent, només, el tram de l'avinguda del torrent del Canigó, on és previst que s’hi actuï en un futur en el marc del projecte de remodelació del passeig i de creació d’un nou parc públic que està treballant el consistori. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El consistori es beneficia dels ajuts de la Diputació de Barcelona amb una partida de 23.895 euros que millorarà l’eficiència energètica i la il·luminació a La Bauma, el Burés, el Baix Vilar i el pont de FGC al Raval del Jordi

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Butlletí