Les burilles es converteixen en paperetes de vot per sensibilitzar sobre la neteja als carrers

05/09/2017 - 11:35

Llençar les burilles de cigarreta en un cendrer es un gest molt senzill que ajuda a mantenir els carrers nets. Ara, també serveix per votar sobre gustos i aficions a Barcelona. Durant l'estiu una vintena d’informadors ambientals han sortit pels carrers i places de Barcelona amb una iniciativa engrescadora adreçada als veïns i veïnes que fumen.

Els informadors recorren els diferents districtes de la ciutat apropant-se als llocs més concorreguts pels fumadors i fumadores, com per exemple, portes d’edificis d’oficines, terrasses dels bars, places, etc., amb cendrers portables. El cendrer amb forma d’urna està decorat amb preguntes sobre aficions, gustos i preferències i serveix perquè els participants votin la seva opció dipositant la seva punta de la cigarreta com si fos una papereta.

Així, els informadors s’adrecen als fumadors fent preguntes senzilles,  com per exemple, ‘Prefereixes el mar o la muntanya?’ o altres qüestions pròpies del reconeixement dels espais públics del districte on es troben. L’objectiu d’aquesta acció és promoure la corresponsabilitat ciutadana en la neteja dels espais públics d’una manera participativa, concretament amb la problemàtica de les burilles que es llencen al terra.

L’equip d’informadors ambientals estaran fent aquesta acció de sensibilització als carrers de Barcelona durant tot aquest mes d’agost i a partir del setembre se seguirà realitzant de manera intermitent fins el febrer del 2018.

Una punta de cigarreta triga entre 8 i 10 anys a degradar-se

Aquestes, no només embruten els espais públics, sinó que poden ser arrossegades per la pluja fins arribar a camps, rius o les platges on, amb el temps, alliberen contaminants  com l’arsènic o el níquel.

Per aquest motiu, és important llençar les burilles ben apagades a les papereres o contenidors de la resta,  ja que a dia d’avui no són reciclables.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí