Girona s'adhereix a la Declaració Basca de desenvolupament local sostenible

17/09/2017 - 08:46

El document vol ser un full de ruta per a ciutat i pobles europeus per crear municipis productius i resilients per a una Europa habitable i inclusiva.

L’Ajuntament de Girona porta a aprovació del Ple l’adhesió a la Declaració Basca de desenvolupament sostenible. Aquest document, resultat de la VIII Conferència Europea sobre Ciutats i Pobles Sostenibles, vol ser un nou full de ruta per a les ciutats i els pobles europeus per tal de crear municipis productius, sostenibles i resilients per a una Europa habitable i inclusiva. 

La Declaració Basca és un reconeixement de la necessitat d’una transformació tecnològica, socioeconòmica i sociocultural de la societat actual per tal d’assegurar una qualitat de vida digna per a la població respectant els ecosistemes locals i globals i els recursos naturals disponibles. El document inclou 15 mesures per donar suport a aquest compromís i inclou aspectes que van des de la participació ciutadania, la innovació social i l’economia col·laborativa fins a les energies renovables, les oportunitats d’inversió local, el finançament col·lectiu o els productes i serveis respectuosos amb el medi ambient, entre altres. 

L’adhesió a la Declaració Basca certifica el compromís de Girona amb els objectius locals i globals de desenvolupament sostenible”, ha remarcat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, que ha afegit que “hem de ser capaços de traduir aquests objectius europeus en polítiques concretes i ambicioses, des d’una òptica transversal”. 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Notícia

Aquesta adquisició permetrà renovar, incrementar i millorar el parc mòbil del consistori. Demà s’iniciarà una campanya d’educació ambiental per reduir els residus impropis

Butlletí