Barcelona tindrà 194 km de carril bici i 230 km de carril bus el 2018

13/10/2017 - 08:51

Barcelona acabarà l’any 2018 amb 194 km de carril bici i 230 km de carril bus. En l’actualitat, n’hi ha 127 per a les bicicletes i 172 de bus. Les diferents actuacions suposaran, per tant, un augment d’aquestes infraestructures en un 52,8% i un 33,7%, respectivament.

Les dades es van donar a conèixer en la Sectorial de Mobilitat que va tenir lloc el passat 10 d’octubre a la Sala de Plens de la Seu del Districte, i en què es va presentar a Nou Barris el Pla de Mobilitat de la ciutat. Pel que fa a temes estrictament del districte, es va abordar la implantació del carril bici de l’avinguda de Janeiro. Aquesta actuació es farà en tres fases, està previst que acabi al març de l’any vinent, i tindrà 1.252 metres de longitud.

Pel que fa a la xarxa de bus, el pla de mobilitat que s’ha d’executar fins al 2018 preveu que a Nou Barris hi passin fins a 98 línies d’autobús, dues més de les que hi ha actualment. En matèria de carril bus, les actuacions que s’han de dur a terme properament al districte són les del carrer Artesania i Almansa, que juntes sumaran pràcticament un quilòmetre més. Pel que fa a la Via Favència, amb l’obra ja executada, hi ha 722 metres més entre el carrer Artesania i la plaça Karl Marx.

L’acte va acabar amb un torn de preguntes en què els assistents van poder formular i rebre resposta de tots els dubtes en la matèria.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Butlletí