El canvi climàtic podria posar en risc el subministrament d'aigua a un 63% de les ciutats

Finalitza la Segona Conferència Internacional sobre Aigua i Canvi Climàtic amb l'alerta sobre el risc del subministrament d'aigua a les ciutats a causa de l'escalfament global
13/10/2017 - 11:12

La Conferència, organitzada pel Consell Mundial de l'Aigua (WWC en anglès), s'ha celebrat a Marsella els dies 3 i 4 d'octubre i ha reunit a més de 150 experts en canvi climàtic i en gestió de l'aigua.

Els experts han llençat un clar missatge sobre els impactes del canvi climàtic en els sistemes i entorns urbans, posant en risc el subministrament d'aigua a un 63% de les ciutats de tot el món. Aquest impacte comportarà clares conseqüències en les polítiques d'erradicació de la fam i de la millora de les condicions de salut de les persones.

Així mateix, s'ha destacat la importància de l'aigua com un element central en les polítiques per prevenir els impactes del canvi climàtic i s'ha estimat que de cara l'any 2030 caldrà mobilitzar entre 97.000 i 254.000 milions d'€ per tal de construir ciutats més resilients al canvi climàtic.

La Conferència ha congregat també a ministres de medi ambient de diferents països -amb l'absència destacable del representant del Govern d'Espanya- que han posat sobre la taula la necessitat de generar una conciència col·lectiva sobre aquests assumptes crítics relacionats amb la gestió de l'aigua.

La Conferència ha comptat amb el recolzament de la Presidència de la Conferència de les Parts del Conveni Marc de les Nacions Unides COP23 i ha esdevingut la cita previa de referència a la Cimera COP23 a Bonn el proper novembre i el Fòrum Mundial de l'Aigua de Brasilia el març de 2018.

Tant la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya i l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic ja apunten que el sistema hídric serà el més vulnerable als impactes climàtics a Catalunya i preveuen els instruments per fer que el sistema sigui més resilient.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall
Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Butlletí