Les abelles, unes excel·lents indicadores de la qualitat ambiental

19/10/2017 - 14:05

A Viladecans a partir de la posta per l'apicultura urbana, se'n deriven diferents projectes com, per exemple, conèixer la qualitat ambiental de la ciutat.

El 70% de la nostra alimentació té com a base les abelles i els insectes pol·linitzadors. I és que desprès de milers d'anys de coevolució, les plantes necessiten de l'activitat d'aquests insectes per existir. Per tant, si desapareixen les abelles també ho farien moltes de les plantes que sustenten la nostra alimentació. És a partir d'aquesta argumentació que a Viladecans s'ha apostat per situar amb el projecte 'Bee Happy' a les abelles i als insectes pol·linitzadors en un primer pla.

Amb un programa de conferències i activitats, la jornada 'Els pol·linitzadors i l'apicultura a les ciutats com a valors per la diversitat' organitzada des de Mel·lis amb la col·laboració de l'Ajuntament de Viladecans, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, ha permés abordar la temàtica en profunditat.

A Viladecans, a partir d'aquesta aposta per l'apicultura urbana, se'n deriven diferents projectes com, per exemple, conèixer la qualitat ambiental de la ciutat.

Viladecans treballa a partir d'un enfocament més ampli per retornar la biodiversitat que envolta la ciutat a la vida quotidiana. El projecte 'Bee Happy' de Viladecans se suma així a altres iniciatives com els prats de papallones, basses per amfibis o la recuperació de l'oreneta cua llarga en parcs de la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Butlletí