La Fira d’Autoconsum Elèctric es tanca amb bones perspectives de futur

24/10/2017 - 08:09

L’afluència de visitants i el grau de satisfacció dels expositors demostren l'interès de l'autoconsum energètic a Catalunya.

La 1a. edició de la Fira de l’Autoconsum Elèctric es va celebrar a Vic del 19 al 21 d'octubre i va donar a conèixer les possibilitats que ofereix l’energia solar i altres renovables. La Fira va comptar amb una bona afluència de visitants i una valoració molt positiva per part dels expositors. D’aquesta manera, la continuïtat d’aquesta cita sembla plenament assegurada.

Instal·ladors, enginyeries, distribuïdors, associacions i d’altres empreses relacionades amb el sector van oferir els seus productes, demostrant que l’energia solar és una aposta de futur sòlida i viable. L’interès per aquest a font d’energia renovable es va posar, també, de manifest amb els més de 200 inscrits a la jornada tècnica que es va fer dijous, i que va abordar casos d’èxit i perspectives de futur.

La Fira de l’Autoconsum Elèctric ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, i ha comptat amb el suport de l’ICAEN (Institut Català d’Energia) i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Agència de l’Energia d’Osona, UNEF (Unión Nacional Española de Fotovoltaica), el Clúster de l’Eficiència Energètica de Catalunya i Solartys, i amb el patrocini d’Aros i As Solar.

Aquest nou esdeveniment va compartir espai amb el 2n. Congrés i Fira de la Fusta Constructiva, que també va tancar l’edició amb un alt grau de satisfacció, segons el Gremi de la Fusta i el Moble, que en són els organitzadors. Aquestes dues fires, juntament amb la de la Biomassa, que té una periodicitat bianual, posicionen Vic en el sector de les energies netes i sostenibles.

En l'acte inaugural es va comptar amb la presència del regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, la directora de l’ICAEN (Institut Català d’Energia), Assumpta Farran, i el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez. 

Inauguració de la 1a. Fira de l'Autoconsum Elèctric.

La 1a. Fira de l’Autoconsum Elèctric ha nascut amb la voluntat de promocionar l’autoconsum d’electricitat tan a gran escala com a nivell particular mitjançant plaques solars fotovoltaiques o altres solucions energèticament autosuficients. La directora de l’ICAEN, Assumpta Farran va destacar que “al segle XXI apareixen tecnologies que fan possible que els recursos energètics predominants vinguin de fonts renovables. Cada país tindrà la seva energia predominant i aquí tenim un recurs abundant i extraordinari que és el sol i cal aprofitar-ho”. En aquest sentit, Farran afegia que ”d’aquest canvi de model en diem transició energètica, una transició que també ha de ser social, tecnològica i econòmica.  L’energia és una política d’Estat essencial i bàsica”.

Per la seva part, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, va remarcar que “Vic aposta per la sostenibilitat i per les energies renovables. N’és una prova la celebració d’aquestes dues fires, i també cal recordar que cada dos anys organitzem la Fira de Biomassa de Catalunya, que ja és tot un referent en aquesta àmbit”. El regidor també va dir que “iniciar una nova fira és sempre engrescador perquè per nosaltres és una de les millors maneres de contribuir al desenvolupament econòmic d’un sector, a crear indústria, a potenciar l’intercanvi de coneixement i, especialment en aquest cas, a aportar solucions de futur”.

La primera edició de la Fira de l’Autoconsum Elèctric compta amb una àrea expositiva integrada per una trentena d’empreses relacionades amb el sector de l’energia solar i altres energies renovables. Es tracta d’enginyeries, consultories, distribuïdors, instal·ladors, associacions i formadors. La majoria de les empreses són de Catalunya, tot i que també hi ha empreses d’Euskadi, de la Comunitat de Madrid i d’Andalusia.

Després de l’acte inaugural, es va iniciar una jornada tècnica, amb gairebé 200 inscrits, dividia en dos blocs: un sobre les aplicacions i exemples de fotovoltaica i autoconsum, amb l’explicació de casos d’èxit, i l’altre sobre nous mercats de l’autoconsum elèctric i noves tendències.

D’altra banda, el coordinador general de Projectes del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, va explicar que amb el 2n. Congrés i Fira de la Fusta Constructiva esperen poder explicar, tant a empreses i professionals com a particulars, “les avantatges de la fusta com a material de construcció, tan des del punt de vista dels avanços tecnològics que s’han fet en aquest sentit, com de la sostenibilitat”. Aquesta fira i congrés està organitzat pel Gremi de Fusta i Moble de Catalunya i coordinat per la Setmana de la Fusta de Catalunya.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí