Arriba el nou sistema de recollida de deixalles porta a porta a Sant Julià de Vilatorta

Font: Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

07/11/2017 - 10:13

El diumenge 19 de novembre comença a Sant Julià de Vilatorta un nou sistema de recollida de deixalles: el sistema porta a porta. Aquest nou sistema consistirà a deixar les deixalles, prèviament seleccionades a casa, davant del portal del vostre domicili, segons un calendari establert.

Per iniciar aquest sistema, els dies previs a la primera recollida es treuran els contenidors dels carrers —excepte els de vidre—. Aquest sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara es llencen a l’abocador: es vol arribar al 80% de selecció de residus, molt superior a l’actual, que és del 52%. 

Aquest canvi en la recollida de les deixalles serà un benefici molt important per al medi ambient i per al municipi. Per explicar-ho als veïns es preveu una jornada informativa el divendres 10 de novembre a les 8 del vespre, al Saló Catalunya. 

També es podrà informar a l’EcoEstació, que s’instal·larà el dijous 16 de novembre a la Pl. Catalunya, de 3 a 8 del vespre, on podreu resoldre tots els dubtes i aprendre tot jugant. Per treure els residus al carrer, es donarà un cubell marró per posar-hi la matèria orgànica i un cubell gris més petit que servirà per treure la fracció resta —tot allò que no es pot reciclar—.  A més, es regalarà un paquet de bosses compostables per separar correctament la matèria orgànica. Es poden anar a recollir-ho tot el dissabte 11 de novembre de 10 del matí a 7 de la tarda o el dijous 16 de novembre de 3 a 8 del vespre a l’Aula de Cultura.


 

Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Horari de recollida1.92 MB

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Butlletí