Iniciatives per a la reducció del malbaratament al sector agroalimentari

dilluns, 27 novembre, 2017 - 09:00 a dimarts, 28 novembre, 2017 - 08:59
Institut d'Estudis Catalans Sala Pere Coromin
Geolocation
Un terç de la producció global d’aliments es desaprofita i es malbarata generant greus impactes socials, ambientals i econòmics.
El malbaratament es produeix en totes les fases de la cadena alimentària, des de la producció primària fins a les llars, i s’associa a una gran diversitat de causes. Això fa imprescindible la
implicació de tots els agents en la seva anàlisi i la resolució.
El DARP promou la prevenció del malbaratament a Catalunya i, especialment, en els seus àmbits de treball. La sessió contribuirà a la presentació d’experiències i a l’articulació de xarxes de col•laboració per implantar estratègies i mesures concretes que aportin solucions als operadors de la cadena alimentària.
Els objectius de la jornada són:
• Posar en valor i difondre experiències que ja s’estan duent a terme a Catalunya
• Presentar projectes de recerca i innovació impulsats per la Unió Europea i per altres agents en aquest camp
• Generar debat entre els diferents agents per continuar explorant vies de reducció del malbaratament
Organitzador: 
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de l’Institució Catalana d'Estudis Agraris, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i de l’Institut d’Estudis Catalans
Contacte: 

Dades per inscripcions:

mgonzalezd@gencat.cat 

Tel.: 934 092 090 - ext.14607. Persona de contacte: Sra. Míriam González

O bé a través del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt


 

Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

La recepta més original i que millor aprofiti els aliments guanyarà un dinar per a dues persones al restaurant El Nou-Cents de Mataró. La iniciativa forma part del Pla de Prevenció de Residus del Maresme que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus.

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Butlletí