Jornada "Els sòls i el canvi climàtic"

dilluns, 11 desembre, 2017 - 00:00 a 23:59
Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus. ICGC
Geolocation

El component induït per l'activitat humana en el canvi climàtic incideix en l'organització, la capacitat de recuperació i la productivitat dels ecosistemes naturals i dels antropitzats. Són nombrosos els treballs de recerca sobre la incidència que té l'augment de la concentració de gasos amb efecte hivernacle a l'atmosfera. Aquesta incidència, derivada de les activitats industrials i del transport, de les activitats vinculades a l'agricultura i a la ramaderia i de canvis d'usos del sòl, queda enregistrada, d'una manera o altra, en el medi edàfic. El sòl, però, també és un sistema amb capacitat de mitigar els efectes de l'augment d'aquests gasos en l'atmosfera.

En el marc de les activitats de difusió i divulgació del coneixement dels sòls en general i, més específicament, dels sòls dels Pirineus, i dins de les activitats que desenvolupa el CSTP, l'ICGC organitza aquesta jornada amb la col·laboració d'alguns dels grups de recerca més avançats, per contribuir a difondre l'estat i els resultats dels seus treballs i per mostrar la utilitat de les col·leccions de monòlits en el coneixement i la divulgació de la diversitat de sòls.

Organitzador: 
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Butlletí