Sant Cugat del Vallès estrena una pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure

28/12/2017 - 08:46

La pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure s’ha estrenat el 19 de desembre a la plaça Barcelona amb motiu de la cantada de Nadales dels cors infantils de Sant Cugat. Es tracta d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2016-17, que va rebre un total de 1.403 vots dels ciutadans.

Es tracta d’una pantalla acústica mòbil i desplegabe, que assoleix els sis metres d’alçada. És dissenyada per instal·lar en tot tipus d’espectacles d’arts escèniques, en espais a l’aire lliure i altres de tancats no preparats acústicament. En tots els casos millora substancialment l’acústica.

La pantalla ha estat provada amb èxit en nombrosos espectacles. És d’un material de fàcil transport i ocupa poc espai quan s’emmagatzema. El seu muntatge és ràpid i senzill, i pot ser fet per un grup reduït de persones.

Nadales a la plaça Barcelona

La cantada de Nadales a la plaça Barcelona, organitzada per Fusió i Sant Cugat Comerç, amb la col·laboració de l’Ajuntament, és una activitat consolidada que se celebra cada any pocs dies abans de Nadal. Enguany tindrà lloc el 19 de desembre a partir de les 17.30 h. Abans d’actuar a la plaça Barcelona, les corals canten algunes cançons en diferents punts de l’eix de vianants.

Recta final dels pressupostos participatius 2016-2017

Els primers pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament van permetre als santcugatencs i les santcugatenques decidir la destinació de dos milions d’euros. S’hi van presentar un total de 955 propostes i prop de 6.000 persones van participar en la votació per seleccionar els 12 projectes a dur a terme.

Els projectes escollits van ser els següents: local per a les entitats de malalties neurològiques; naturalitzar els espais de vora de Collserola; amfiteatre dels Jardins del Vallès, itinerari per a bicicletes av. Rius i Taulet/av. Graells; millora paisatgística de l’estanyol de la Guinardera; itinerari per a bicicletes entre el centre i Can Magí; nous horts urbans i socials; itinerari per a bicicletes i vianants Coll Favà-Can Sant Joan; dotar de lavabos públics els parcs; creuaments accessibles amb semàfors; circuits de salut amb aparells de manteniment físic; i pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure. Quasi tots estan ja acabats i en funcionament, i uns quants en la seva fase final.

Els projectes per a 2018-2019, en fase de validació tècnica

Ara estan en marxa la segona edició dels pressupostos participatius, per a 2018-19. Ja se n’ha fet la recollida de propostes i de suports. S’està fent la validació tècnica dels projectes que han rebut cinc o més suports. A principis de 2018 (gener i febrer) s’organitzaran tallers de debat ciutadà sobre les propostes. Les 30 propostes finalistes es posaran a votació els mesos d’abril i maig de 2018. Tot seguit s’iniciarà el procés per materialitzar les 10 seleccionades. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Butlletí