Sant Sadurní posa en funcionament el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics públic i gratuït de l'Alt Penedès

27/12/2017 - 11:34

S'ha posat en funcionament a Sant Sadurní d'Anoia el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics, públic i gratuït, de l'Alt Penedès.

El regidor de Medi Ambient, mobilitat i Via Pública, Toni Sisternas, ha recordat que el servei de Via Pública de l'Ajuntament de Sant Sadurni d'Anoia ja disposa de tres vehicles elèctrics, el darrer acabat d'estrenar i que al municipi hi ha 6 vehicles elèctrics registrats: "Consta de dos punts de càrrega, amb un endoll normal i un especial per aquest tipus de vehicles. A Sant Sadurní continuem apostant per la mobilitat sostenible, per això també hem adquirit un nou vehicle elèctric per Serveis Comunitaris i ja és el tercer que tenim, a banda de les tres bicicletes elèctriques de què disposem. És una nova aposta continuïsta del govern per fer un Sant Sadurní més sostenible". El punt de càrrega té la possibilitat de carregar un vehicle i una bicicleta o similar alhora.

Per poder carregar el vehicle en el punt de càrrega de l'Ajuntament, caldrà tenir la targeta de càrrega corresponent: els vehicles elèctrics o híbrids endollables registrats a Sant Sadurní podran demanar la targeta de connexió gratuïta presentant una sol·licitud a l'OAC amb la documentació corresponent que certifica les característiques del vehicle; els vehicles no registrats al municipi podran sol·licitar, en el moment de la càrrega, una targeta a la Policia Local prèvia identificació, i retornar-la a la finalització d'aquesta.

Avantatges del vehicle elèctric

Els vehicles elèctrics tenen l'Impost de matriculació gratuït, gratuïtat als peatges de les autopistes de la Generalitat de Catalunya (ecoviaT), descomptes en l'Impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) de fins al 75%, menor despesa de manteniment, els motors elèctrics són més eficients energèticament i econòmicament, sense restricció de circulació a la 1a corona de Barcelona en cas d'episodi de contaminació.

Recordem que a partir del desembre, els turismes més contaminants -els que no disposen d´etiqueta ambiental de la DGT-, no podran circular dins la zona de baixes emissions de l´àmbit de les rondes de Barcelona.

Els titulars de vehicles catalogats amb els distintius ambientals que no disposin del seu adhesiu, poden adquirir les distincions ambientals a les oficines de Correus de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsSant Sadurní d'Anoia
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La coberta fotovoltaica de l'Ateneu ja cobreix en els primers mesos de funcionament el 25% de la demanda d'energia. L'estalvi estimat d'octubre a gener ha estat d'uns 3.000 euros com a resultat de l'autoconsum

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Butlletí