Primera Trobada de Dones sobre Gènere i Energia

divendres, 2 febrer, 2018 - 00:00 a diumenge, 4 febrer, 2018 - 23:59
Bilbao

Dones del sector energètic renovable, treballant per la transició energètica, dones en lluita contra la pobresa energètica i contra els impactes de grans projectes energètics, organitzen la Primera Trobada de Dones sobre Gènere i Energia del 2 al 4 de febrer a Bilbao. La iniciativa pretén denunciar els impactes diferenciats de l'actual model energètic sobre les dones i sobre persones amb diversitat sexual, la seva exclusió de les esferes de poder del sector energètic, així com visibilitzar les dones que estan treballant per una transició energètica justa i sostenible.

L'actual model energètic, a més de contaminant, insegur, oligopòlic, ecocida i injust, és masclista i falocràtic. No obstant tot, això últim no es discuteix, i, en conseqüència, tant els espais de poder del sector energètic tradicional com aquells en què s'estan articulant les propostes de canvi de model reprodueixen comportaments i situacions que aprofundeixen les desigualtats i suposen una barrera a la participació de les dones.

El grup impulsor d'aquesta Primera Trobada de Dones sobre Gènere i Energia es forma després de la indignació comuna generada per la creació de la comissió de 14 experts seleccionats per Govern, oposició, CCOO i UGT a mitjans de 2017, per elaborar l'informe amb el que el Govern dissenyarà la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Un full de ruta per a tot el país, escrita per 14 experts homes i sense una sola dona.

Aquest fet ha suposat un punt d'inflexió per a moltes de les dones que treballem en l'àmbit de la transició energètica, doncs, ni partits, empreses, organitzacions socials o moviments relacionats amb l'energia es van desmarcar de la comissió, dotant-la de legitimitat, cosa que, per nosaltres, és una expressió intolerable del masclisme imperant en el sector.

Participem en aquest grup impulsor de la trobada dones professionals i / o activistes que treballen a les següents organitzacions: Universitat del País Basc, Xarxa per la sobirania energètica, Som Energia, Goiener, Ekologistak Martxan, Tradener, la Mesa de Transición Energética de Cádiz, Ingeniería Sin Fronteras, la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, Gure Energía, Oficina Europarlamentaria en Bilbao, Movimiento Ibérico Antinuclear, la Alianza contra la Pobreza Energética, Ongawa, Foro Extremeño Antinuclear, Observatorio Crítico de la Energía y Ecologistas en Acción.

 

 

Organitzador: 
Xarxa per la sobirania energètica, Som Energia, entre d'altres
Contacte: 

Més informació i programa a: www.generoyenergia.org


 

Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí