Vic renova i amplia el parc de bicicletes en lloguer

07/02/2018 - 10:11

Es passa a disposar d’una vintena de bicicletes per a visitants de la ciutat i residents que es poden llogar a l’Alberg de Joventut Canonge Collell

L’Ajuntament de Vic ha adquirit 13 noves bicicletes per renovar i ampliar el parc de bicicletes en lloguer de la ciutat. D’aquestes, 8 són per a adults, 3 són de mida preadolescent i 2, infantils; totes elles compten amb un casc i kit d’eines propis. D’aquesta manera, el parc de bicicletes de lloguer passa a disposar d’una vintena de bicicletes per llogar i es reforça un servei que havia quedat obsolet.

El servei de lloguer de bicicletes gestionat per l’Oficina de Turisme de Vic s’ubica a les instal·lacions de l’Alberg de Joventut Canonge Collell perquè és aquí on se situa el punt d’acolliment del centre BTT Plana de Vic, en virtut d’un conveni signat entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ).

Mitjançant aquest conveni l’Ajuntament es compromet a proporcionar i mantenir un parc de bicicletes de lloguer i donar informació i suport tècnic per la realització de l’activitat, exposa la regidora de Turisme, M. Carme Bover. Per la seva banda, l’ACJ ofereix i gestiona el servei de lloguer, dutxes i lavabos i un punt de rentat i aparcament de bicicletes.

Bover remarca que el serveix es dirigeix tant als usuaris del centre BTT com al públic en general, visitants de la ciutat i residents, que vulguin practicar en bicicleta de muntanya i no disposin de vehicle propi.

En aquest sentit, la tècnica de Turisme, Dolors Maria Alemany, exposa que s’està preparat per poder rebre fins a una vintena de persones que ho sol·licitin.

El Centre BTT Plana de Vic, que està enllaçat amb els de Sau-Collsacabra i el Lluçanès, ofereix 300 quilòmetres d’itineraris senyalitzats distribuïts en 11 rutes de diversa dificultat i que es comencen davant de l’Alberg de Joventut, com apunta el sotsdirector de l’Alberg de Joventut, Dídac Gelabert.

Tarifes de preus públics

El preu de lloguer varia en funció de les hores que s’utilitzi. Així, llogar una bicicleta per una hora té un cost de 4 euros; per a dues hores, de 6 euros, per 3 hores, 8 euros; per mig dia, 10 euros i per un dia sencer, 15 euros.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Butlletí