Sant Cugat aposta per promoure una mobilitat més sostenible al Parc d’Activitats Empresarials de can Sant Joan

11/02/2018 - 08:47

Al mes de juliol s’implantarà l’àrea taronja a tota aquesta zona, mesura que coincidirà amb l’obertura de tres nous aparcaments.

Apostar per una mobilitat més sostenible, també als grans parcs empresarials de la ciutat. Amb aquesta voluntat l’Ajuntament està impulsant un conjunt d’actuacions al Parc d’Activitats Empresarials de can Sant Joan per tal d’implantar millores en aquest àmbit. L’objectiu és fer més còmode el dia a dia dels 15.000 treballadors, alumnes i ciutadans que diàriament es desplacen en aquesta àrea tan dinàmica de la ciutat.

Volem que Sant Cugat”, ha remarcat l’alcaldessa, Mercè Conesa, “continuï sent pionera com a ciutat verda i amb qualitat de l’aire. Per això estem impulsant mesures per promoure una mobilitat més sostenible al centre i també a les zones empresarials”.

Pel que fa a la implantació de l’àrea taronja per solucionar els problemes d’aparcament a la zona, l’alcaldessa ha subratllat que “hem de buscar solucions de coresponsabilitat per protegir una bona convivència a l’espai públic”.

Un pla amb tres grans actuacions

El pla, batejat com a ‘A can Sant Joan, anem per feina’, contempla tres grans actuacions:

Endreçar l’aparcament: a partir de juliol s’implantarà l’àrea taronja a tot can Sant Joan per permetre aparcar durant la jornada laboral per un preu simbòlic (1’10 euros al dia). Aquesta mesura coincidirà amb l’obertura de tres nous aparcaments amb més de 400 places.

Apostar per la bicicleta: en els propers mesos es construiran 12 nous quilòmetres de carril bici a les principals avingudes de can Sant Joan. Connectaran amb empreses i també amb centres educatius com les escoles Àgora, Pureza de María, Thau i les escoles universitàries Gimbernat. El carril també enllaçarà amb l’estació de FGC de can Sant Joan per facilitar la mobilitat bici+tren. D’altra banda, també s’adequaran els tres ponts que hi ha damunt l’autopista per tal de facilitar-hi també el pas a peu o en bicicleta. D’aquesta manera es connectarà millor can Sant Joan amb el centre urbà de Sant Cugat.

Nou enllumenat públic: amb l’objectiu de promoure un entorn empresarial més amable i amb més qualitat urbana, s’han instal·lat 215 fanals a l’avinguda Generalitat. Entraran en funcionament en les properes setmanes.   

El pla ‘A can Sant Joan anem per feina’ s’emmarca en l’estratègia municipal de promoure una mobilitat sostenible i contribuir a una millor qualitat de l’aire. Així mateix, també s’engega amb la voluntat de seguir potenciant la dinamització econòmica, promocionar l’ocupació i impulsar millores en els parcs empresarials de la ciutat.

El conjunt d’aquestes actuacions suposa una inversió de 3,3 milions d’euros. L’Ajuntament comptarà amb una subvenció de 2,45 milions d’euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per executar aquestes obres.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí