EU Energy Poverty Observatory: Observatori europeu de la pobresa energètica

13/02/2018 - 13:32

Impulsat per la Comissió Europea, aquest observatori EU Energy Poverty Observatory,  té com a principal objectiu fomentar el coneixement sobre l'abast de la pobresa energètica a Europa, així com les polítiques i pràctiques més innovadores per abordar-la. La seva presentació oficial va tenir lloc el passat 29 de gener a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les.


Per aconseguir els seus objectius, desenvoluparà activitats encaminades a millorar la transparència, recopilant dades existents en els diferents països de la UE i oferint aquesta informació de manera clara. Així mateix, ha de fomentar el treball en xarxa i l'intercanvi de coneixement. I proporcionarà assistència tècnica que ajudi a tots els Estats membres a combatre aquesta problemàtica.

El web de l'Observatori inclourà publicacions, polítiques i mesures, guies per a l'aplicació de polítiques públiques i materials de formació, a més d'apartats de notícies, esdeveniments i un fòrum de discussió.

L’Observatori està format per un consorci d'entitats europees liderades per la Universitat de Manchester i entre les que estan Ecofys, European Policy Centre, Intrasoft International, National Energy Action i Wuppertal Institute. Ecodes, juntament amb la Asociación de Ciencias Ambientales, participen com a socis espanyols en el suport a la difusió i comunicació a Espanya de les activitats i informació generades pel nou observatori.

El nou Observatori defineix la pobresa energètica com la forma de pobresa associada amb la incapacitat de disposar d'una quantitat d'energia adequada a la llar, que asseguri la calidesa, la refrigeració, la il·luminació i el funcionament dels electrodomèstics, que proporcionin serveis essencials per assegurar la salut i un nivell de vida digne dels seus ocupants.



 

Categories: 

Relacionats

Article

Sitges és un dels 7 municipis de l’estat i un dels 35 europeus que reben assistència tècnica en matèria de pobresa energètica, després de ser una de les localitats guanyadores de la convocatòria promoguda per la Comunitat Europea. Un 2% de les famílies es troba en situació de pobresa energètica i d’aquestes un 57% dels habitatges tenen dificultats per mantenir la temperatura.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí