Quatre equipaments de Granollers aconsegueixen estalviar aigua i dos electricitat en la primera setmana de la #MARATOENERGIA

Font: Ajuntament de Granollers

13/02/2018 - 13:53

El seguiment de la primera setmana de la #MARATOENERGIA  -que durant aquest mes de febrer es proposa reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat en cinc centres educatius granollerins- revela que en quatre equipaments s'ha aconseguit estalviar aigua (Escola Municipal del Treball, Centre Vallès, escoles Salvador Espriu i Joan Solans) i que en dos s'ha reduït el consum d'electricitat (Espriu i Solans). Pel que fa al consum de gas natural, no ha baixat en cap dels cinc equipaments. Cal tenir en compte que els primers vuit dies de la  marató de l'estalvi energètic han coincidit amb unes temperatures màximes i mínimes per sota de la mitjana. La situació de fred, pluja i neu no ha permès a les escoles baixar el consum d'aigua i gas, i ha costat més mantenir els centres climatitzats.     

Tallers pràctics amb consells sobre com estalviar energia
Aquesta setmana es faran dues xerrades, a càrrec de l'expert i col·laborador de la Diputació de Barcelona Jordi Martí. La primera serà demà dimecres (10 h, Centre Vallès), adreçada al públic en general, alumnes i famílies, en què es donaran pautes d'estalvi domèstic; la segona, dijous (10 h, EMT) s'adreça als equips de treballadors de les escoles i es parlarà sobre com estalviar als equipaments. A més, divendres, dia 16, es farà a l'escola Salvador Espriu un taller amb el joc Actiwat per promoure l'estalvi d'energia, amb alumnes de 5è curs (sessions de 10 a 11 h i d'11.30 a 12.30 h).

Reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat
El dia 1 de febrer engegava la tercera edició de la marató de l'estalvi energètic, l'Estalgia, amb la participació de cinc centres educatius: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.

L'Estalgia promou, durant tot el mes, una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. El propòsit és reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'està fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a l'Estalgia: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 

L'Ajuntament de Granollers (a través dels serveis d'Educació, Serveis Municipals, Medi Ambient i Espais Verds)  promou la 3a edició de la marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica, juntament amb lorigen i la Diputació de Barcelona (dins el programa #passaenergia).  


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí