Girona se situa en la segona posició del rànquing global de reciclatge del concurs El Contenidor d'Or

14/02/2018 - 19:07

Girona se situa en la segona posició de la classificació general de reciclatge del concurs El Contenidor d’Or després de les dades del novembre i el desembre del 2017 i el gener del 2018. Amb un augment global del 8,58% respecte els mateixos mesos de l’any anterior, la ciutat es consolida en el segon lloc, només per darrere de Vilafranca del Penedès, que ha augmentat en un 19,50% el reciclatge respecte el 2017.

A banda de la classificació general, Girona s’ha col·locat aquest mes de gener en la quarta posició les municipis que més han augmentat la taxa de reciclatge respecte el mateix mes de l’any anterior. La ciutat ha passat dels 1,79 quilos de vidre reciclats per habitant al gener 2017 als 2,14 que s’han reciclat aquest gener i, per tant, ha augmentat la taxa de reciclatge en un 19,09% respecte el mateix mes de l’any passat.

Granollers ha estat el municipi guanyador aquest gener, amb un augment del 35,42%. L’han seguit Vilafranca del Penedès (+34,57%) i El Prat de Llobregat (+34,40%). Per darrere de Girona hi ha Sant Cugat del Vallès (+16,91 %), Sant Boi de Llobregat (+14,33%), Vilanova i la Geltrú (+13,14%), Badalona (+11,50%), Lleida (+11,44%), a més dels municipis que han patit un descens en el reciclatge: Tarragona (-6,17%), Viladecans (-35,70%) i Rubí (-54,44%).

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or. En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí