Projectes Compartits al Bages per fer propostes per millorar el reciclatge i el medi ambient

15/02/2018 - 20:45

Visita al Parc ambiental dels alumnes de 5P de l'Escola Montserrat

110 alumnes de 2 escoles del Bages participen en la sisena edició dels Projectes Compartits –organitzats pel Camp d’Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus-.

Es tracta d'uns projectes en què es treballa la problemàtica dels residus a partir de diverses activitats i que culmina amb un acte de cloenda on els participants fan propostes per millorar els índexs de reciclatge i la gestió ambiental als seus centres.

En aquesta edició hi participen les escoles Montserrat de Sant Salvador de Guardiola i Barnola d’Avinyó. L’escola Montserrat ha començat el porta a porta a l’escola. Durant el curs es farà seguiment i anàlisi de quins residus en llencen,  fins i tot es pesaran, per tal de comparar si la separació de residus i el reciclatge han millorat durant el curs. A més, també han posat en marxa un competició per veure quina és la classe que utilitza menys paper d’alumini als esmorzars i  es demanarà la implicació de les famílies. El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha repartit embolcalls d’entrepà reutilitzables als alumnes de cinquè i sisè -els cursos que participen als Projectes Compartits-,  per promoure que es redueixi l’ús del paper d’alumini.

L’escola Barnola, per la seva banda, ha aprofitat que aviat Avinyó començarà la recollida porta a porta al municipi per rebre la visita del regidor responsable, que els va explicar com funcionava aquest sistema i va respondre les preguntes dels alumnes. També prepararan una enquesta per saber si les famílies reciclen a casa i analitzaran els contenidors de pati i els espais comuns per mirar si reciclen bé i fer propostes de millora. En aquest cas també s’han repartit els embolcalls reutilitzables als alumnes que participen als Projectes, els de cinquè.

Les classes participants tindran unes setmanes per a fer diverses activitats, amb la col·laboració del Camp d’Aprenentatge i del Consorci del Bages per la gestió de residus, i per anar informant de les seves propostes i interactuant amb l’altre centre a través d’un blog. La finalització del projecte consistirà en gravar uns espots amb els alumnes per sensibilitzar la població amb les conclusions que hagin sorgit de la diagnosi feta durant els Projectes. El dia 13 de juny es celebrarà un acte de cloenda al municipi de Sant Salvador de Guardiola on visualitzaran els espots conjuntament a l’auditori del poble i responsables polítics dels dos municipis participants donaran un diploma de reconeixement a la feina feta a les escoles.


 

Municipis: 
BagesAvinyó
BagesSant Salvador de Guardiola

Relacionats

Article

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Butlletí