Plataforma virtual Urban Resilience Hub

Font: ONU-Habitat

21/02/2018 - 18:02

ONU-Habitat llança una plataforma virtual sobre la resiliència urbana des de la seva oficina a Sant Pau. La plataforma Urban Resilience Hub és un nou espai per promoure l’intercanvi de coneixements, millores pràctiques i innovació en tot el món. El Hub ofereix les últimes idees, accions i eines en l’àmbit de la resiliència.

Avui dia, les ciutats i la ciutadania del món s’afronten a nous desafiaments que s’amplifiquen com a conseqüència de la urbanització accelerada, un clima canviant i la inestabilitat política. ONU-Habitat dóna suport a les ciutats i als seus habitants per encarar aquestes dificultats i ser més resilients.

Una ciutat resilient valora, planifica i actua per tal de preparar la seva resposta davant tot tipus de riscos – sobtats, i també els que comencen gradualment. D’aquesta manera, les ciutats protegeixen i enriqueixen la vida dels seus residents, asseguren que el seu desenvolupament sigui profitós per a la població local, fomenta un entorn favorable a les inversions, i impulsa canvis positius.

Des de la seva oficina al Recinte Modernista de Sant Pau, el Programa de Resiliència Urbana d’ONU-habitat (CRPP, per les seves sigles en anglès) advoca per la resiliència urbana en l’àmbit global, i proporciona eines, coneixement i solucions per fer les ciutats més segures i capaces d’avançar cap a un veritable desenvolupament sostenible.

Aquest mes de febrer, l’equip de CRPP ha inaugurat la plataforma virtual Urban Resilience Hub com un nou espai per promoure l’intercanvi de coneixements, millores pràctiques i innovació en tot el món. El Hub ofereix l’últim pensament, accions i eines en l’àmbit de la resiliència. Concretament conté:

Eines i consells: per donar a conèixer els últims recursos a la disposició de ciutats envers la resiliència urbana.

Coneixement: per seguir les tendències en resiliència urbana mitjançant la recerca i la recollida d’informació pràctica.

Promoció: per conscienciar sobre la importància de la resiliència i posar informació a l’abast de governs locals, mitjans de comunicació, donants, societat civil i tots els actors locals.

Partenariat: per donar suport a noves comunitats de pràctica en l’àmbit de la resiliència urbana.

L’Urban Resilience Hub forma part de l’aportació que fa ONU-Habitat/CRPP a la campanya Making Cities Sustainable and Resilient, finançat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb l’Oficina de les Nacions Unides per a la Reducció de Riscos de Desastres (UNISDR).


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí