Com influeix la contaminació atmosfèrica als nostres entorns escolars?

07/03/2018 - 11:04

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ofereix un espai de debat i reflexió per donar resposta aquesta qüestió i veure la relació que hi ha entre contaminació atmosfèrica, espai públic, mobilitat i aprenentatge.

La tarda del passat 21 de novembre, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va donar continuïtat al projecte de Camins Escolar amb una conferència sobre la contaminació atmosfèrica en entorns escolars, la qual va tenir lloc a l'Espai Enric Granados de la Biblioteca Central del municipi.

La conferència va tenir el seu inici amb la MireiaGascón, investigadora de l'Institut de Salut Global de Barcelona, que ens parlà sobre els efectes i conseqüències que comporta l'elevada contaminació atmosfèrica als nostres entorns i sobre quins són els actuals factors de riscs i salut que hem de tenir presents pel nostre benestar. Per tal de finalitzar la conferència, el Pau Avellaneda, geògraf urbanista i especialista en mobilitat i infància, parla sobre la notable transformació que ha patit l'espai públic en els darrers anys i com això ha influït en els nostres infants i la present mobilitat.

Es remarca la importància de crear entorns educatius segurs i saludables on infants i joves de Cerdanyola puguin desenvolupar-se de manera plena. Per això, cal que l'administració educativa, els professionals que hi treballen als centres educatius i la comunitat educativa en general s'impliquin activament en projectes escolars saludables com Camins Escolars, assegurant la presència d'entorns amb infraestructures adequades en un ambient de benestar social i positiu.

L'Ajuntament de Cerdanyola participa de manera activa en aquest projecte educatiu i social i confia en el fet que aquesta participació s'estengui a la resta de ciutadania.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Butlletí