Jornada sobre l’autogeneració d’energia a les empreses

dijous, 22 març, 2018 - 09:00 a divendres, 23 març, 2018 - 08:59
Auditori de la Família Torres de Vilafranca
Geolocation

La Fundació Pro-Penedès i la Mancomunitat Penedès-Garraf organitzen el 22 de març una jornada tècnica a Vilafranca que presenta casos d’èxit al Penedès.

El consum energètic és un factor important en el funcionament d’una empresa ja que influeix directament en els costos de producció, fent augmentar o disminuir la competitivitat empresarial. Sota aquesta premissa el grup motor d’energia del Pla estratègic del Penedès impulsa una jornada que presenta experiències empresarials del territori amb nous models energètics basats en la generació d’energia pròpia per autoconsum, ja sigui electricitat o energia tèrmica.

En la seva presentació, Joan Manel Montfort, secretari de la Fundació Pro-Penedès va dir que “la jornada vol incidir les avantatges que suposa l'autogeneració en termes ambientals però també en termes econòmics”. Així mateix, Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf va destacar aquesta primera col·laboració amb la Fundació tot assenyalant que “les administracions tenen el repte de liderar i promoure estratègies reals i de proximitat per combatre el canvi climàtic”.

La sessió, de 9 a 11 del matí, presentarà les experiències de la Família Torres, el Celler Gramona, la Paperera Pere Valls, l’Alcoholera CADES i la Masia de turisme rural Can Pascol. També comptarà amb la ponència de Josep Puig Boix, que explicarà com lluitar contra el canvi climàtic des de la generació d’energia en les empreses i la cloenda anirà a càrrec d’Assumpta Farran, directora de l’Institut Català de l’Energia. En finalitzar, aquells que ho desitgin podran visitar les instal·lacions de producció d’energia que té la Família Torres al celler de Pacs del Penedès. Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar al web www.propenedes.com on també es pot consultar el programa.


 

Organitzador: 
Fundació Pro-Penedès i la Mancomunitat Penedès-Garraf
Contacte: 

Per a més informació:

Gemma Sivill

Fundació Pro Penedès

93 817 26 66 – gemma@propenedes.com

 

 

Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí