Sant Andreu de la Barca protegirà les zones forestals

Font: La premsa del Baix

29/03/2018 - 10:20

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat a la iniciativa del Consell Comarcal per a la protecció de la zona forestal del Baix Llobregat.

El pla director preveu la preservació d'unes 12.000 hectàrees de massa forestal i es marca com a objectiu coordinar accions conjuntes i promoure un model de gestió integral que defineixi les mesures de protecció, de millora i gestió conjunta de les zones agrícoles i forestals.

La tècnica de Medi ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, recorda que el municipi i a la comarca en general hi ha una gran part de massa forestal que no pertany a cap parc i per tant no té especials mesures de protecció. “La suma a aquest col·lectiu fa que puguem tenir més força en el moment de demanar ajudes o subvencions”, explica Asencio.

A més de la neteja dels boscos i el manteniment de les rieres, els ajuntaments implicats pretenen promocionar el turisme a la zona, crear camins forestals per fer excursions, aprofitar la llenya per produir biomassa o introduir ramats.

Els ajuntaments que participen en la iniciativa són els de Begues, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Pallejà, Cervelló, Corbera, Vallirana, Olesa de Bonesvalls, Torrelles de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, la Palma de Cervelló i Sant Andreu de la Barca.


 

Relacionats

Notícia

Dins del Pla Sant Andreu Millora, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una capanya específica als comerços i establiments locals amb el repartiment de més de 500 kits als comerços amb diptics informariu i un cutter per augmentar la recollida selectiva, en especial la fracció del cartró

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Article

Vídeo que parla del valor forestal dels nostres boscos dins de la campanya de Valor de les Muntanyes del Baix.

Butlletí