Tarragona disposarà de sis noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics

01/04/2018 - 09:51

El Consell d'Administració d'Aparcaments Municipals de Tarragona ha adjudicat la instal·lació de sis noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Dels sis punts de recàrrega, dos són de recàrrega ràpida, mentre que les altres quatre són de càrrega semi ràpida.

Les dues primeres estacions de recàrrega ràpida previstes s'instal·laran a la plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l'Arrabassada. Seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d'autonomia en menys de 30 minuts.

Les quatre estacions d'accés públic de recàrrega semi ràpida s'ubicaran a l'avinguda Vidal i Barraquer, a les Gavarres i a l'Anella Mediterrània (dos punts). Tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d'autonomia en una hora.

Les sis estacions s'han adjudicat per un import de 109.432.29 € a l'empresa Etecnic Movilidad Eléctrica SRL.

Aquests sis nous punts se sumaran als tres ja existents gestionats per Aparcaments TGN a l'aparcament de Saavedra.

El president d'Aparcaments Municipals de Tarragona, Josep Acero, ha explicat: "Els cotxes elèctrics encara no gaudeixen d'un gran impuls a la nostra ciutat, però és evident que el futur de l'automoció passa per aquesta tipologia de vehicles i perquè es consolidin necessiten instal·lacions com aquestes estacions de recàrrega. Amb aquesta adjudicació des de l'administració pública fem una aposta decidida per a una mobilitat més sostenible".

El projecte d'instal·lació d'aquestes estacions de recàrrega compta amb el suport de la Conselleria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Ple aprova el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una planta de cogeneració i punts de càrrega de vehicles.

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí