Bicicletes al carrer, celebrem la nostra festa!

Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta 2018 amb una bicicletada popular, una fira d’entitats i associacions i activitats per tots els públics

Font: Ajuntament de Barcelona

18/04/2018 - 10:06

Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta 2018 amb una bicicletada popular, una fira d’entitats i associacions i un grapat d’activitats per a grans i petits per homenatjar aquest mitjà de transport saludable i sostenible. La iniciativa s’emmarca dins l’agenda d’activitats programades amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, que se celebrarà el dijous 19 d’abril i oferirà diverses activitats arreu de la ciutat.

La jornada de festa ha començat amb una Bicicletada popular que ha congregat des de les nou del matí ciclistes de totes les edats. El recorregut, de 12 quilòmetres, ha començat al carrer d’Aragó amb Roger de Flor i ha travessat el centre de la ciutat fins a arribar al passeig de Lluís Companys.

En aquest punt, i fins a les 14.30 hores, hi ha hagut una fira d’entitats i associacions i s’han organitzat més d’una vintena d’activitats vinculades al món de la bicicleta. A més de les paradetes de comerciants del sector ciclista, els ciutadans i les ciutadanes han pogut informar-se de la normativa d’ús de la bicicleta per promoure una mobilitat més segura i cívica. També s’han repartit 8.000 plànols actualitzats de la xarxa de carril bici de la ciutat, amb informacions d’interès com la direccionalitat dels trams i la ubicació de les estacions de Bicing.

Les activitats de la festa, destinades a promoure l’ús de la bicicleta, han inclòs curses i tallers infantils, circuits amb bicicletes adaptades i actuacions d’acrobàcies i màgia. A més, deu equips de mecànics han participat en un concurs per construir una bicicleta amb peces reciclades. L’espai d’activitats també ha ofert un servei d’avituallament d’aigua i una zona d’aparcabicicletes.

La iniciativa s’emmarca dins l’agenda d’activitats programades amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, que se celebrarà el dijous 19 d’abril i oferirà diverses activitats arreu de la ciutat. A més, i com a part de l’esdeveniment internacional, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han llançat el repte #30diesAMBbiciBCN, per promoure l’hàbit de moure’s en bicicleta per la ciutat i contribuir a una mobilitat lliure d’emissions contaminants, que no genera soroll i que millora la salut de les persones.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Butlletí