“El dret a la ciutat. Un dret emergent del s. XXI?”

dilluns, 7 maig, 2018 - 19:00 a dimarts, 8 maig, 2018 - 18:59
Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia

Parlar del dret a la ciutat avui és parlar de garantir els drets humans en aquest espai central de la nostra vida col·lectiva. Tal com el creador del terme (H. Lefebvre) proclamava “cal rescatar l’home com a element principal, protagonista de la ciutat que ell mateix ha construït”. El dret a la ciutat passa doncs per garantir per a tots els seus habitants unes condicions mínimes que puguin assegurar la convivència: un habitatge digne, cohesió i participació en el seu govern, la igualtat efectiva de drets, la lluita contra les desigualtats,... Aquests drets es veuen amenaçats tant pel creixement i massificació de les ciutats, com pels interessos econòmics que planen entorn a les grans ciutats del món.

Comptarem amb les ponències de:

  • Joan Uribe, professor d’antropologia de la UB i gerent del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.
  • Amanda Flety, coordinadora de la Comissió d’Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans del CGLU (Ciudades y Gobiernos Locales Unidos).

La moderació de l’acte anirà a càrrec de Siscu Baiges, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i vicepresident de l’associació Solidaritat i Comunicació-SICOM.

 

Organitzador: 
Justicia i Pau, Caritas, Cristianisme i Justícia, Manos Unidas
Categories: 
Terra

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Acte
23/03/2024 - 20:30

Butlletí