Novetats en el servei de recollida Porta a Porta a Torrelles de Llobregat

04/05/2018 - 09:20

A partir de juny, l’Ajuntament der Torelles de Llobregat implantarà millores en el sistema de gestió de residus per tal d’augmentar la participació ciutadana i bonificar a les llars.

El 2003, es va posar en marxa el Servei de recollida d’escombraries Porta a Porta a Torrelles. Des de llavors, els resultats de la recollida selectiva al poble han estat molt positius, situant-se per sobre de la mitjana catalana. Tot i això, els municipis que han apostat per introduir tecnologia adaptada al servei Porta a Porta han obtingut millors resultats. Per això, des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha impulsat la implementació de canvis tecnològics al servei que augmentin la participació ciutadana i que permetin bonificar a les persones que gestionen els seus residus correctament.

Les millores tecnològiques previstes consistiran en la incorporació de xips als cubells, als bujols i a la targeta electrònica, que permetran obtenir dades d’aportació de residus de cada habitatge. L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya subvencionaran aquests canvis, fent que no suposin cap cost per al municipi.

Així doncs, a partir del mes de juny, cada llar torrellenca disposarà de dos cubells nous, un per a la fracció orgànica i l’altre per a la inorgànica (envasos i resta), amb els quals poder treure els residus seguint el calendari de recollida. També el punt d’emergència canviarà d’ubicació i es restringirà l’accés, de manera que només es podrà entrar amb la targeta electrònica. Aquest equipament únicament es podrà utilitzar en casos excepcionals i se’n controlarà l’ús.

Tots aquests canvis i millores volen complir els objectius catalans i europeus de recollida selectiva establerts pel 2020, així com millorar la participació dels veïns i les veïnes en la gestió dels residus i corregir el mal ús que es fa del servei.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí