Tarragona guanya el Contenidor d'or del mes de març

09/05/2018 - 14:44

Tarragona ha incrementat en un 17,46% el reciclatge d'envasos de vidre durant el mes de març, en relació amb el mateix mes de l'any passat

Tarragona s'ha proclamat guanyadora d'El Contenidor d'Or del mes de març. La seva taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser d'1,31 kg el març de 2017 a 1,54 kg el març de 2018, fet que suposa un augment del 17,46%.

Com a premi, i en reconeixement de la implicació de tots els veïns de Tarragona amb el reciclatge del vidre, El Contenidor d'Or quedarà instal·lat al municipi durant tot el mes d'abril, fins que es conegui el nou guanyador mensual.

La consellera de Neteja, Ivana Martínez, assegura estar "orgullosa de la meva ciutat pel nivell de reciclatge. Espero que aquestes bones xifres es mantinguin fins al final i aconseguim ser la ciutat guanyadora i desenvolupar el projecte de parc infantil de Mr. Iglú, una àrea d'esbarjo i diversió pels més petits amb diversos jocs dissenyats sota la temàtica del reciclatge d'envasos de vidre".

Per la seva part, el tècnic de gerència d'Ecovidrio, Ivan Costa, destaca que "la ciutat de Tarragona és la que més accions de reciclatge de tota Espanya fa".

El segon classificat d'aquest mes ha estat Vilafranca del Penedès, on han aconseguit fer créixer la taxa en un 8,39%, i Granollers completa el podi amb un augment del 7,85%.

Durant aquest mes de març, només cinc municipis han tingut un percentatge de diferència positiu. Això significa que més de la meitat dels participants han tingut un percentatge negatiu i que, per tant, els seus habitants han reciclat menys quilos de vidre que durant el mateix període de l'any passat.

Tenint en compte els resultats del març, la classificació general està encapçalada per Vilafranca del Penedès, Rubí i Girona, amb un augment de l'11,65%, l'11,30% i el 4,39%, respectivament.

La competició continua!

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s'ha allargat fins al 30 d'abril de 2018. 

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple instal·lar un parc infantil, desenvolupar un projecte d'una entitat o ONG local, aconseguir materials per a un equipament cultural o associatiu o patrocinar un equip esportiu. A més, per celebrar la victòria del municipi, s'hi organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

Amb l'objectiu de mobilitzar els ciutadans, els municipis participants han distribuït cartells i fullets per la ciutat i han publicat anuncis del concurs en diversos mitjans de comunicació, inclosos els digitals. En alguns casos, a aquestes accions de difusió també se suma l'organització de xerrades en diverses entitats municipals.

Tota la informació a elcontenidordor.cat

L'actualitat de la competició es pot seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es poden llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.

Beneficis del reciclatge de vidre

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s'utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Amb un gest tan senzill com separar els residus d'envasos de vidre i llençar-los a l'iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d'energia, s'estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge portant a terme tant la recollida selectiva, el transport, el tractament i la posterior comercialització dels residus d'envasos de vidre com les iniciatives de sensibilització ciutadana.

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal als ciutadans i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica. En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seva aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats a Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l'últim trimestre del 2022 i va quedar desert.

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Butlletí