Inaugurada la nova instal·lació de calor amb biomassa forestal per a l'Espai Blau de Sant Pere de Ribes

11/05/2018 - 08:35

El complex esportiu municipal Espai Blau de Sant Pere de Ribes disposa de nova xarxa de calor a partir de biomassa amb estella forestal que ha de proporcionar calefacció i aigua calenta a aquest equipament. La nova instal·lació de calor, que ha tingut un cost total de 253.584 euros dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat el 50%.

La instal·lació ha estat inaugurada aquest dijous pel diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.En l’acte d’inauguració, el diputat Valentí Junyent, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes per les energies renovables, amb el canvi de combustibles fòssils a biomassa en tots els equipaments en que sigui possible.

La nova instal·lació energètica, que fins ara funcionava amb gas natural, consumirà un total de 275 tones / any d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic en combustible estimat de prop de 20.000 euros anuals, amb una reducció de les emissions de CO₂ a l’atmosfera, de 4.790 tones / any.

Junyent, que ha agraït la participació de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Pere de Ribes i Node Garraf en aquest projecte, també ha destacat el fet que des del consistori es treballa en el projecte de creació del Centre Logístic de Biomassa de la comarca del Garraf que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i finançat per fons europeus (Feder), amb la intenció que la fusta arribi dels boscos de l’entorn en un radi de 40 km per complir amb el balanç de 0 emissions.

En aquesta línia, l’Ajuntament participa, juntament amb la Diputació de Barcelona, en el conveni amb l’Associació de Propietaris Forestals del Garraf pel subministrament d’estella per aquestes instal·lacions i així assegurar el tancament del cercle local, i contribuir també en la gestió forestal i en la prevenció d’incendis en els boscos de la comarca.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

La voluntat municipal és que totes les famílies inscrites puguin tenir l’energia solar i de Km0 que ofereix aquest projecte

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí