El centre de Cornellà presenta la seva nova imatge

18/05/2018 - 22:20

Foto: Ajuntament de Cornellà

La remodelació de l'espai té per objectiu prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit i reduir la contaminació

Les obres de remodelació de la zona centre de Cornellà ja es donen per acabades i des d'ara alguns dels carrers principals han canviat el sentit de la circulació. L'actuació té com a objectiu  prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit del barri i reduir la contaminació.

Els canvis de circulació afectaran alguns carrers dels barris Centre i Riera, com l'avinguda Baix Llobregat -que incorporarà una nova rotonda-, el passatge de Sant Isidre, el passatge de Sant Lluís i el carrer Francesc Layret. A més, el carrer Francesc Layret tindrà tancat l'accés des de l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Ramón i Cajal, així com el primer tram del carrer del Marquès de Cornellà, canviaran de sentit. La resta es mantindrà igual.

Els barris Centre i Riera presenten una imatge totalment remodelada, un cop finalitzades les obres de transformació del carrer Verge de Montserrat, convertint-la en un ampli passeig per a vianants, amb més vegetació i zones de descans. Les obres, el pressupost ha ascendit a 293.000 euros, s'han integrat en el projecte Cornellà Natura, que té com a objectiu potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció d'espais públics oberts, sostenibles i de convivència.

D'altra banda, el canvi ha suposat una millora qualitativa de l'espai urbà i la pacificació del trànsit, creant un nou corredor de gairebé 200 metres des de la plaça Lluís Companys fins a la confluència amb l'avinguda Baix Llobregat, en una plataforma configurada únicament amb vegetació.

Aquest projecte se suma a altres que ja s'han dut a terme a la zona de l'avinguda del Baix Llobregat, que ha renovat alguns dels seus espais adjacents, actualitzant zones de joc per a nens i gent gran i millorant les places properes.

Durant el tram remodelat s'han inclòs a més diversos equipaments educatius i esportius, amb l'objectiu de fomentar la trobada entre veïns i veïnes al centre de la ciutat i crear un barri amb un entorn més amable, respectuós i acollidor.


 

Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí