Barcelona posa en marxa dues façanes fotovoltaiques

05/06/2018 - 08:23

Aquest any es posaran en marxa dues façanes fotovoltaiques, a la mitgera del pont de Marina i a la dels jardins de Josep Goday i Casals, que incrementaran en un 30% l’energia generada per les deu que ja funcionen a la ciutat. A més, s’estan desenvolupant tres projectes nous en diversos espais.

En total, la ciutat disposa de dotze pèrgoles a l’espai públic i una seixantena d’edificis municipals amb plaques fotovoltaiques que generen 1.832 quilowatts pic (kWp), l’equivalent al consum d’un miler de llars, i estalvien més de 800.000 quilograms d’emissions de CO2.

L’energia generada s’aprofita per alimentar l’autoconsum dels mateixos edificis o de serveis pròxims a la instal·lació, com ara l’enllumenat públic, els equipaments municipals, el reg d’espais verds o l’escalfament d’aigua.

Cap a la sobirania energètica

La transició cap a un nou model energètic més net, renovable, autosuficient i local avança amb la posada en marxa el mes de febrer de Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia elèctrica que a partir d’aquest estiu alimentarà tots els edificis municipals abans de començar a oferir servei a la ciutadania.

A més, el canvi de model demana també impulsar l’ús de l’energia solar als edificis de particulars amb ajuts per instal·lar plaques fotovoltaiques o tèrmiques, i oferir eines a la ciutadania per fer un ús més intel·ligent dels recursos i reduir el consum energètic amb mesures d’estalvi.

L’ús d’energia neta i renovable ajuda a reduir la contaminació i afavoreix una ciutat més saludable, verda i respectuosa amb la biodiversitat.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí