Capturat el linx ibèric vist la setmana passada a Catalunya

07/06/2018 - 17:19

El Litio, el linx ibèric avistat la setmana passada a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha estat capturat. Es tractava del primer exemplar de linx detectat a Catalunya des de principis del segle XX.

Un equip de tècnics del projecte Iberlince de Sevilla i Agents Rurals l'han capturat amb gàbies-parany amb un conill com a esquer, en una zona boscosa de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat.

Litio, nascut el 2014 al centre de cria en captivitat de l'Acebuche, a Huelva, ha sobreviscut miraculosament a un llarg periple per la Península i ara serà traslladat a un altre indret on hi hagi femelles i es pugui reproduir.

L'animal el van alliberar el 2015 a Portugal i es creu que hauria fet servir el corredor forestal del Mediterrani per arribar a l'àrea de Barcelona.

El linx ibèric, de nom científic Lynx pardinus, s'està recuperant gràcies a diversos programes de conservació. El 2002 n'hi havia 94 exemplars i l'últim cens de 2017 en va comptar 589.

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Fundació Barcelona Zoo participa en el projecte TuroCat, que treballa per recuperar aquesta espècie en perill d’extinció. Des de l’entrada en funcionament del programa l’any 2018 se n’han alliberat 24 exemplars

Notícia

L'Ajuntament de Sant Adrià realitza l'abalisament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs per protegir la nidificació i descans d'espècies amenaçades i protegides.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí