Solsona disposarà de passos de vianants "intel·ligents"

08/06/2018 - 08:12

L’Ajuntament de Solsona comença les obres per convertir en “intel·ligents” els dos passos de vianants considerats més perillosos de la xarxa urbana, situats a la carretera de Manresa.

Sensors de presència detectaran el moment en què hi hagi vianants disposats a creuar el vial i els passos s’il·luminaran amb balises LED al paviment. Aquesta actuació s’ha de dur a terme en dues fases, ja que coincideix amb l’obra de millora del ferm de tot el tram urbà de la carretera C-26. Primer se n’obriran les rases necessàries i, una vegada reasfaltat el vial, s’hi instal·laran els llums.

Es tracta del pas de vianants situat més a prop del revolt de Cal Sala i a tocar de la zona comercial de la carretera de Manresa, en el punt quilomètric 104,80 –davant de l’establiment Tàndem Solsona– i del que està situat 140 metres més amunt, just a la sortida de la rotonda de la Cissa –a l’altura de La Sirena. Són els dos punts en què l’equip de treball del pressupost participatiu va considerar més necessari millorar la seguretat per als vianants. De fet, aquesta actuació és la primera prioritat de les obres definides per aquest grup per a l’exercici en curs.

Adequació de voreres

L’import de la intervenció és de 24.656 euros i s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Joan Colell Boix. Una part important del cost correspon a l’obra civil, especialment en el pas més pròxim al revolt, ja que caldrà construir-hi una illeta, en tant que manca vorera en una banda, i adequar la de l’altre costat.

En la primera fase de les obres, a partir de dilluns i amb una durada aproximada d’una setmana, s’obriran quatre rases que creuin la carretera de Manresa per a la instal·lació elèctrica. Els treballs no comportaran talls de trànsit, ja que es donarà sempre pas alternatiu. Posteriorment, una vegada s’hagi millorat el ferm del vial, es procedirà a col·locar les balises, sis a cada pas de vianants, i la resta d’elements.

Aquest sistema d’il·luminació mitjançant sensors anirà connectat a la xarxa d’enllumenat públic i funcionarà amb el mateix horari, quan es faci fosc. Per motius de pressupost, es va decidir implantar-lo en aquests dos passos de vianants com a prova. Més endavant, l’Ajuntament no descarta adequar-ne a d’altres punts de la ciutat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Solsona fomenta la reducció de residus al comerç local. Ho fa amb tres vídeos d’uns 5 minuts que es publiquen al canal de Youtube de l’Ajuntament i a les xarxes socials. Aquest migdia s’ha fet públic el primer, que se centra en comerços d’alimentació. Sentim-ne un fragment:

Notícia

El material es lliurarà gratuïtament a les famílies empadronades que mostrin tres tiquets de compra al petit comerç alimentari.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí