Els nadons s'arrelen a Calaf plantant una alzina

Font: Ajuntament de Calaf

08/06/2018 - 11:46

El 2017 van néixer a Calaf més d'una trentena de nadons. Com ja és tradició, l'Ajuntament organitza cada any la festa de l'Arrela't a Calaf on promou la plantada d'un arbre entre totes les famílies per tal que els seus fills i filles quedin arrelats a la vila per sempre.

En un inici, la plantada havia de ser al peu del castell perquè durant aquests mesos s'havia estat fent obres de millora al camí que el voreja i es volia presentar l'espai a la ciutadania. Les pluges de la darrera setmana van impedir-ho, ja que no es van poder acabar els treballs i van deixar l'espai molt enfangat. Per això, finalment la plantada es va fer al bosquet del rentador igual que els darrers tres anys.

Una quinzena de famílies, acompanyades pels grallers de Calaf i l'heureu, la pubilla, les dametes i els fadrinets van fer el recorregut en cercavila des de darrera la via del tren - carrer Cels Xaudaró - fins al bosquet. Allí, se'ls va anar anomenant un a un, van col·laborar en la plantada de l'alzina col·lectiva i van rebre un obsequi de part de l'Ajuntament.

L'alcalde, Jordi Badia, va dirigir unes paraules recordant que amb aquesta plantada els nadons feien "un acte de compromís envers Calaf" i que malgrat "la vida els porti lluny", en aquest bosquet sempre hi tindran "les seves arrels". A més, va afegir: "És una tasca i compromís  del govern municipal i els posteriors vetllar perquè aquest alzina creixi, vagi enfonsant les arrels i s'enlairi ben amunt, perquè al igual que hem de fer amb la resta de veïns i veïnes, cal treballar per al seu benestar i el seu progrés".


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí