Mollet del Vallès amplia els projectes d’educació ambiental adreçats a les escoles

20/06/2018 - 09:26

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Tenint en compte que el cicle d’aquest projecte està a punt de finalitzar, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha anunciat que l’Ajuntament ja treballa en d’altres iniciatives d’educació mediambiental adreçades a les escoles de cara al curs vinent.

El projecte 50/50 d’estalvi energètic té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població, especialment als més joves, sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Un cop aquest projecte arriba al seu període de finalització, Josep Monràs ha anunciat que “el nostre compromís amb el medi ambient passa sobretot per la sensibilització i l’educació, i és per aquest motiu que ja estem treballant per tal d’aplicar d’altres projectes a les nostres escoles a partir del curs vinent, un dels quals podria tenir a veure amb el reciclatge d’oli usat”. Monràs també ha volgut agrair “als professors i professores, als equips directius i a tots vosaltres, que sou els protagonistes, aquest compromís amb l’estalvi energètic en particular i amb el medi ambient en general”.

De la seva banda, per al regidor d’Educació, Raúl Broto “el més important és el procés educatiu i l’aprenentatge que heu rebut, no pas el contingut del xec”. Broto també ha volgut animar als alumnes  “a que aquest aprenentatge que heu adquirit li expliqueu als vostres pares i l’apliqueu a casa, al vostre dia a dia, més enllà de l’escola”.

El projecte 50/50 és una iniciativa europea impulsada per la Diputació de Barcelona de la qual Mollet del Vallès ha estat un dels primers municipis en dur-la a terme.

Dia Mundial del Medi Ambient

També coincidint amb aquest 5 de juny, l’Ajuntament de Mollet està duent a terme d’altres iniciatives com ara repartir ampolles als treballadors i treballadores del consistori amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua embotellada i, per tant, el volum de residus, o la instal·lació de la parada verda on s’entrega material a la ciutadania amb el mateix objectiu de reduir els residus que generem i fomentar el reciclatge.

Així mateix, en alguns casos conjuntament amb la Diputació de Barcelona i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats escolars adreçades a la sensibilització amb l’estalvi energètic i la preservació del nostre entorn sobretot a través dels jocs i la visualització de documentals.   

Una altra de les escoles del projecte 50/50 a Mollet del Vallès


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí