Mas Carandell dona feina a 10 persones en l'àmbit de l'horticultura ecològica

25/06/2018 - 08:24

Mas Carandell a Reus compta enguany amb dos projectes d’experiènciació laboral, que han permès contractar vuit peons per treballar als barris de Ponent de la ciutat en l’àmbit de l’agricultura ecològica i la jardineria, i dues persones més com a monitores seves.

El primer dels projectes, iniciat al febrer, tot just finalitza el proper mes de juliol. Es tracta del pla de Dinamització d'horts urbans i escolars dels barris de Ponent, que ha ocupat un total de cinc persones per donar suport als horts escolars de cinc centres educatius de la zona i augmentar, en relació l’any 2017, l'oferta de tallers pedagògics d’aquesta temàtica impartits als infants d’aquestes escoles.

Dijous, 21 de juny, s’ha iniciat el segon dels plans, que també ocupa cinc persones fins al desembre. En aquest cas el projecte se centra en el manteniment de l'entorn periurbà de la zona de La Immaculada i Sol i Vista, i en la preparació i posada en marxa de l'hort d'hivern a les dues parcel·les que Mas Carandell cultiva de forma ecològica en aquest últim barri, la producció de la qual es destina al Menjador social. Cal recordar que l’any passat l’aportació per part de Mas Carandell a aquest recurs social de ciutat va ser de més de 500 quilos de collita de temporada i ecològica.

Alternativa social, lúdica i saludable
El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, explica que aquestes mesures d’ocupació vinculades a les actuacions formatives i de contractació que Mas Carandell ha realitzat a la zona de Ponent els últims 4 anys, a més d’ocupar i qualificar professionalment persones en situació d’atur, han permès també habilitar i mantenir un espai físic estable pel cultiu ecològic i el lleure, proporcionant una alternativa social, lúdica i saludable pel veïnat del barri.

Els plans d’experienciació es desenvolupen en el marc del projecte de Treball als Barris, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal, i tenen com a principal objectiu millorar la qualificació en les competències tècniques i transversals de les persones contractades en aquest sector professional.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de vuit socis locals i internacionals, posa en marxa el projecte SOULFOOD

Butlletí