Arbúcies, pionera en treballar amb la moneda social FairCoin

25/06/2018 - 13:55

Des d’aquest 25 de juny, els consumidors que ho desitgin poden pagar amb la moneda social FairCoin alguns preus públics de l’Ajuntament, així com també fer-ho amb algunes entitats i comerços del municipi. Es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit municipal, ja que cap altra ajuntament treballa amb FairCoin.
 

Aquesta experiència pilot ja s’ha posat en marxa i durant 3 mesos els arbuciens i arbucienques podran pagar alguns preus públics amb aquesta moneda. El carnet de les Piscines Municipals es poden pagar amb FairCoin i durant el primer cap de setmana d’obertura de les piscines, ja s’han tramitat 4 abonaments amb aquest sistema de pagament. A més, també es podran pagar les activitats dirigides que s’organitzen al poliesportiu de Can Pons i, al setembre, els cursos de l’Escola d’Adults. Altres entitats i comerços de la vila també accepten el pagament amb aquest tipus de moneda.

El tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha explicat que aquesta iniciativa “s’emmarca en un seguit d’accions encaminades a la promoció de l’economia social i cooperativa i a unes polítiques públiques que afavoreixin una economia al servei de les persones”.

La utilització d’aquesta moneda social té per objectiu fomentar i afavorir l’economia social i solidària, l’economia local i el cooperativisme. El Faircoin és la primera criptomònada democràtica mundial, cooperativista, ecològica, descentralitzada, transparent, ràpida i altament segura.

Com funciona?
Amb un mòbil o tablet Android, només cal baixar-se l’aplicació “FairCoin” del Play Store i carregar faircoins al moneder via getfaircoin.net (amb efectiu, transferència o targeta). Si no, es pot demanar una targeta recarregable FairPay a L’Oficina de Canvi (laselva@getfaircoin.net) , que també acceptaran els comerços i entitats adherits. Trobareu tota la informació a l’Ajuntament o bé a l’Oficina de Canvi al carrer Jacint Verdaguer, 23.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Notícia

La iniciativa “Vallès circular” impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut aquest matí el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular

Butlletí