Nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou

01/07/2018 - 08:44

El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou ha estrenat un innovador centre gestor de residus tecnològics, gestionat per la Fundació Trinijove, que vol fomentar l’economia social i verda. El centre està situat en una antiga nau industrial rehabilitada, cedida per l’Ajuntament de Barcelona

Al centre gestor de residus tecnològics que s’ha inaugurat avui al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou es desenvoluparà un projecte per reutilitzar i donar nous usos als residus tecnològics del 22@, a càrrec de la Fundació Trinijove. El centre està situat amb una antiga fàbrica catalogada al carrer Pujades, 97, de propietat municipal, que ha estat cedida a Trinijove per portar a terme aquest projecte. La Fundació també ha restaurat l’edifici a través de la seva empresa d’inserció.

L’objectiu del nou centre és generar llocs de feina per a joves en risc d’exclusió social, en l’àmbit del reciclatge i la reutilització de noves tecnologies com ara els mòbils, les tablets o els ordinadors.

L’espai tindrà un Laboratori de mòbils i residus tecnològics, que pretén reutilitzar aquests productes, dedicar-los a nous usos o, en darrera instància, reciclar-los amb finalitats socials i d’innovació.  A més, disposarà d’un punt de venda d’aparells reciclats i de segona mà.

EReuse.org

Aquest projecte està vinculat al programa eReuse, que té com a objectiu facilitar el reaprofitament de maquinari tecnològics en bon estat de funcionament a entitats sense ànim de lucre i amb un fi social.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Pangea acaben de signar un acord de col·laboració per cedir dispositius tecnològics en desús, un miler l’any. La setmana passada es va produir una primera donació de 360 ordinadors i 90 monitors a Alencop, una entitat que com Trinijove s’encarregarà de restaurar-los abans que siguin cedits a persones o entitats socials beneficiàries.

Electronic Reuse (eReuse) és una comunitat d’activistes, grups locals, investigadors, universitats, centres educatius, empreses, entitats de l’economia social, institucions i en general les persones i entitats que promouen l’economia circular en l’àmbit de l’electrònica.

La seva missió és conscienciar la ciutadania per evitar el recanvi prematur dels dispositius digitals mitjançant la reutilització. eReuse treballa per definir un estàndard de traçabilitat que asseguri el reciclatge final i que optimitzi i certifiqui la qualitat dels productes de segona mà que es canalitzen.

eReuse CHEST - EU Project from eReuse on Vimeo.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí